Närmare kommer vi inte

Författare: Monika Steinholm
Illustratör och bearbetning: Anneli Furmark
ISBN:9789198293531
Format: Häftad
Antal sidor: 220
Utgivningsår: 2018
Kategori: Tecknade serier, Ung vuxen

Jens är rädd för att göra bort sig, rädd för vatten och rädd för blod. Edor är tillsammans med Beate, han övar på skatetricks, badar naken och simmar längre ut än han borde.
Det enda Edor är rädd för är sättet Jens får det att pirra i magen.
En omskakande serieroman om en kärlek som är plågsam och fantastisk på samma gång. En kärlek alla kan känna igen sig i vare sig du är homo, straight, bi eller bara lite på tvärs.
Närmare kommer vi inte är baserad på den norska ungdomsboken med samma namn av Monika Steinholm.


Anneli Furmark (f – 1962) är författare, serietecknare och bildkonstnär. Hon växte upp i Luleå men bor och verkar idag i Umeå. Anneli har vunnit ett flertal priser för sina böcker, senast vann hon Urhunden för serieboken Den röda vintern (2016, Kartago). Detta är hennes första seriebok för unga vuxna.
Monika Steinholm (f- 1983) är en norsk författare som hittills skrivit tre ungdomsromaner. Monika är bosatt i Tromsö där hon förutom att skriva arbetar på Ark bokhandel.

Recensioner:
Dagens nyheter PUBLICERAD 2018-06-04

Ståtliga vyer och trevande känslor
En ovanligt varm sommar träffas tonårs­pojkarna Edor och Jens i det lilla nordnorska samhället Finnsnes. Det blir en berättelse med en unik blandning av fjäll, karg natur och hångel.

Läs hela recensionen här, skriven Alexandra Sundqvist.