Lou 1! – Dagboksdagar

Författare: Julien Neel
Översättare: Lotta Riad
ISBN: 9789197821308
Originaltitel: Journal infime
Format: Inbunden
Antal sidor: 48
Utgivningsår: 2009
Kategori: Tecknade serier, 9-12 år

Var med från början och lär känna Lou! Rikt illustrerad och många roliga detaljer är Lou en bok som man återkommer till många gånger. 12-åriga Lou bor med sin mamma. Lou har aldrig träffat sin pappa och ibland frågar hon sig om man kan sakna någon man aldrig träffat. I Lous värld finns också en katt med många namn, en prövande mormor och Gino – världens bästa pizzabagare. Här möter vi också Tristan, som är Lous stora kärlek och Mina, Lous allra bästa vän. Tillsammans lämnar Lou och Mina barbiedockornas magi bakom sig för att upptäcka allt som hör tonåren till. Allt detta och mycket mer ritar och berättar Lou själv om i sin nya dagbok.

Mellan 2010-2012 var Lou med som en stående serie i tidningen Kamratposten.

Från 2010 och framåt gick Lou som tecknad serie på Barnkanalen.

Bästa böckerna enligt barnen – Lou 1 Dagboksdagar utsedd till bästa serie 2010 i Barnens bokjury. Så här löd motiveringen:

”Högt upp i ett hus i Paris bor en speciell familj. En mamma och dotter som far genom livet. Vänskap sätts på prov och kärlek kommer och går. Roligt men samtidigt eftertänksamt och lite mörkt.”

Recensioner:

Lou recenseras i Expressen av Hanna Höglund:

”Du bör sätta de två hittills översatta seriealbumen Dagboksdagar och Sommarblues i händerna på varje missanpassat tween du känner. De lever och verkar nämligen i samma…..” fortsätt läs här

Boktoka recenserade de första delarna av Lou:

”…jag gillar känslan i serierna. Ibland är det melankoliskt, ibland sorgligt, ibland romantiskt, ibland så där galet glatt som det är ibland och jag gillar blandningen. Jag gillar också att det inte är roligt bara för att det är serie. Det är en annan form för berättande helt enkelt, en form lika god…..” fortsätt läs här