Aktuellt

2019- 02- 01

Stora stygga räven på svenska biografer

Det är väldigt kul att den franska filmatiseringen av Stora stygga räven nu nått till svenska biografer. Under våren kommer den att gå att se på många biografer runt om i landet. Filmen distribueras av Folkets bio.

2017- 05- 20

Stockholms Internationella Seriefestival

Under helgen den 20-21 maj är det läge att besöka Kulturhuset i Stockholm. DÅ är det dags för årets upplaga av Stockholms Internationella Seriefestival. Det är ett myller av förlag, serietecknare, fanzine och en massa bra serier. Wibom Books tillsammans med Cosmos Comics kommer så klart att vara där. I år gästas även festivalen av den flerfaldigt belönade serietecknaren och animatören Benjamin Renner. Han har skrivit och illustrerat den fantastiska Stora Stygga Räven (Wibom Books). Så kom dit och få ditt eget exemplar signerat av författaren själv. Vi tackar Franska Institutet för detta!

2016-11-20

Örebro seriefestival

Den 26-27 november 2016 hålls den första seriefestivalen i Örebro på Kulturhuset. Den kommer innehålla en stor mässdel med förlag, serietecknare och Fanzinemakare, samtal och paneler om serier kring våra teman genus och läsförståelse samt utställningar. Wibom Books tillsammans med Cosmos Comics och en massa andra spännande förlag kommer att vara där. Kom dit och besök oss och köp våra böcker till specialpris. Vill du veta mer så lär vidare här.

2016-09-29
Lärarhandledningar

Nu finns det lärarhandledningar att ladda hem för både böckerna om Lou och Pssst! Dessa går att ladda ner helt gratis från webbsidan Serien och eleven. Där finns också mycket intressant läsning om serier i skolan. Är ni intresserade av att köpa klassuppsättningar av olika böcker från oss så tveka inte att skicka ett mail till mig på lisa@wibombooks.se.

2015-03-29

Litteralund

Litteralund som är Sveriges största konferens om barn- och ungdomslitteratur går av stapeln 16-17/4 2015. Konferensen Dagarna är fyllda med intressants seminarier och föredrag. Extra kul är det att Julien Neel, författare till böckerna om Lou kommer att vara där tillsammans Annette Hertzog och Katrine Clante som skrivit och illustrerat Pssst! Tillsammans kommer de att delta i ett seminarium under rubriken Vem är jag?. Seminariet leds av litteraturpedagogen Anna Hjerpe.

Läs med om hela konferensen här >>.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *